villaweng.blogg.se

Följ med på vår resa från våra husdrömar till skapandet av vårt hem. Här får ni i huvudsak läsa om husbygget med allt vad det innebär, inredning och trädgård. Men bli inte förvånad om det dyker upp lite andra inlägg som hör till hemmet och vardagen.

Från dröm till verklighet, del 1

Publicerad 2017-04-26 18:15:00 i Drömmar,

 
2014 hade vi som mål att inom en 5års period flytta till hus och att då få flytta till nybygge var en dröm.
 
För att förverkliga vår dröm eller i alla fall nå målet var vi ju tvungna att agera. 2014 bodde vi i en 2:a på 48 kvm. Vi hade renoverat sovrummet och toaletten. Bostadsrättsföreningen hade ordnat så att alla lägenheter fått stora inglasade balkonger. Vi stod därför hösten 2014 inför valet att renovera resten av lägenheten eller att prova att sälja den i befintligt skick. Nästa steg mot hus var att ta tag i något av dem. Vi chansade på att sälja direkt och hoppades få tillräckligt med vinst för att vi skulle känna oss nöjda.
 
På rekommendationer tog vi kontakt med mäklaren Birgitta Gyllenstolpe, som äger Fröken Gyllenstolpe. Vi fick till oss att hon hade en lång erfarenhet inom branschen, så det kändes tryggt. Vi möte med henne fick ett väldigt bra intryck och valde att gå vidare med henne.
 
Det gick ganska snabbt från första mötet med Birgitta till att lägenyheten skulle fotas och plötsligt låg den ute till försäljning. Vi bodde i ett område som var attraktivt och många kom på visningen, vilket slutade med budgivning. Väldigt fort var papprena påskrivna, vi hade blivit erbjudna ett belopp vi var nöjda med. MEN nu kvarstod ju faktum att vi hade 3 månader på oss att hitta en ny bostad. PANIK!!!!! Ryktet som florerade var att det var på ren värmländska "Görsvårt" att få tag på en hyresrätt. Planen  var ju att sälja för att få loss pengar så vi kunde veta hur stor kontantinsats vi hade, därför ville vi inte köpa en ny bostadsrätt. 
 
Nåja skam den som ger sig. Det var bara att skriva ner alla hyresbolgas namn och telefonnummer. Kolla in deras hemsidor hur man sökte lägenhet hos just dem. Vi var på visningar och fick erbjudanede om att hyra, men vi ville ju också kunna spara undan så mycket som möjligt och inte bo upp pengarna. Målet blev därför att få en bostad med så låg hyra som möjligt och att flytta hem till någon av våra föräldrar var inte aktuellt för oss. Vi lade även upp en annons om oss själva på blocket och slängde ut på Facebook och alla vi kände att vi var på jakt efter en hyresrätt. Vi fick via blocket kontakt med en tjej som skulle flytta från en lägenhet, som ägdes av en privatperson. Hon och hennes kille ville bli av med den snabbare än vad de hade uppsägningstid, vilket passade oss. Efter en del om och men fick vi skriva på hyresavtal och vi hann flytta ur bostadsrätten till 1 mars 2015. 
 
Ett steg närmre hus! Vi hade en kontantinsats. Underbart!!! Nu var bollen verkligen i rullning och vi kunde nu i lugn och ro (iom att vi nu bodde i hyresrätt) leta efter hus. Lite visste vi då att vi 2 år senare skulle få flytta in i vårt drömhus 😊
 
Vad gjorde vi sen? Ja, missa inte nästa inlägg 😉
 
Allt gott!
Tess & Fredrik
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Tess & Fredrik

Vi är ett par som är mitt uppe i resan att förverkliga vår dröm om att skapa ett hem från grunden. Vi är glada amatörer när det gäller både bygge och inredning, men vi hoppas ändå kunna dela med oss av vår resa för att inspirera andra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela